• programa :
  • pais :
  • orden : 26

Selenza

Maldonado, Uruguay

Residential complex, hotel

Selenza is located in Manantiales, Maldonado, in lot on Route 10. Its strategic setting facing the sea, the surrounding vegetation and topography and the architectural intervention, collaborate in having as main focus and attraction the coastline and the continuous horizon.

Program:
Status:
Area:
Photography:

Residential complex, hotel

Under construction

Plot: 28 600m2

Francisco Supervielle

The master plan is made up of several housing programs that articulate and coexist to enhance the uniqueness of the scenery in which they are located.

The residential complex is set on the front of the property and consists of four-level terraced blocks, with oblique façades that interact with each other and with the topography. In this way they configure openings that frame the passage to and from the centre of the property, obtaining views towards the coastal horizon as from every spot of the premises.

The second residential program is a complex of six two-level residences, accessed by a street. The pedestrian scale and the irruption of the views between the volumes of wood and stone, and the scenery as a totality, create a unique summerhouse atmosphere.

The 5-star boutique hotel is strategically placed at a high point and oriented towards a broad and open landscape that highlights the view towards the sea. The main lobby, spa, restaurant and hotel services are located on the two-level basement. Over it, a prism of two levels contains rooms with terraces.

The spa plays a preeminent role by providing an integral service and acting as a nexus between the complex’s programs and the external visitors. The pool, in the central axis of the layout and solved within a stone volume that functions as base on which the hotel building rests, acquires a central role.

Noble materials, a chromatic palette and natural lighting create a timeless, elegant and relaxed atmosphere, ideal to unfold the activities of the program.

The siting of the different programs frees the core of the property for the location of shared services, swimming pools, decks and sports areas, an area protected from inclement weather, with privacy and inserted into the scenery.

The compositional simplicity, the simple lines, the materiality inspired in nature (stone, wood, glass, concrete, water) make this place an example where architecture merges with the landscape and creates a scene of relaxation and harmony.

Spa Selenza, Club del Mar, Showroom

The master plan is made up of several housing programs that articulate and coexist to enhance the uniqueness of the scenery in which they are located.

The residential complex is set on the front of the property and consists of four-level terraced blocks, with oblique façades that interact with each other and with the topography. In this way they configure openings that frame the passage to and from the centre of the property, obtaining views towards the coastal horizon as from every spot of the premises.

The second residential program is a complex of six two-level residences, accessed by a street. The pedestrian scale and the irruption of the views between the volumes of wood and stone, and the scenery as a totality, create a unique summerhouse atmosphere.

The 5-star boutique hotel is strategically placed at a high point and oriented towards a broad and open landscape that highlights the view towards the sea. The main lobby, spa, restaurant and hotel services are located on the two-level basement. Over it, a prism of two levels contains rooms with terraces.

The spa plays a preeminent role by providing an integral service and acting as a nexus between the complex’s programs and the external visitors. The pool, in the central axis of the layout and solved within a stone volume that functions as base on which the hotel building rests, acquires a central role.

Noble materials, a chromatic palette and natural lighting create a timeless, elegant and relaxed atmosphere, ideal to unfold the activities of the program.

The siting of the different programs frees the core of the property for the location of shared services, swimming pools, decks and sports areas, an area protected from inclement weather, with privacy and inserted into the scenery.

The compositional simplicity, the simple lines, the materiality inspired in nature (stone, wood, glass, concrete, water) make this place an example where architecture merges with the landscape and creates a scene of relaxation and harmony.

Spa Selenza, Club del Mar, Showroom

SHARE PROJECT